Griekse hotdogs

Griekse hotdogs

Beschrijving

Een twist op de dagelijkse hotdogs. Lekkere worst met een Griekse twist. Heerlijk op een zomerse dag, of gewoon in de winter. Het kan altijd! De feta-yoghurt saus en de aardappeltjes maken het geheel tot een topper en zal iedereen genieten van dit recept van Familie over de kook.

Informatie

personen
niveau: verassing
10min voorbereiding
30min bereidingstijd

Stappen per gerecht

Griekse hotdogs

  1. 1   Verwarm de oven op 200 graden (180 graden hete-lucht)
  2. 2   Mix alle ingredienten door elkaar en wrijf daar de worsten mee in.
  3. 3   Vet een ovenschaal in en leg de worsten in de schaal
  4. 4   Bak de worsten in 30-35 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Draai de worsten een of twee keer om tijdens het bakken. (Heb je afbak pistoletjes, dan kan je deze in de laatste 8-12 minuten ook in de oven erbij leggen)
  5. 5   Snijd de pistoletjes open, smeer de feta-yoghurt dip erin, doe een handje rucola erin en leg een worst erin.
  6. 6   Serveer met de aardappelkrieltjes op een bord en genieten maar!

Feta-yoghurt saus

  1. 1   Verkruimel de feta in kleine stukjes en doe deze in een schaaltje
  2. 2   Voeg de yoghurt, peterselie, komkommer en de kruiden/ specerijen toe en roer alles door elkaar.
  3. 3   Voeg naar smaak een beetje geraspte citroenschil en fijn gehakte munt toe.
  4. 4   Mix alles goed door en bewaar in de koelkst

Griekse citroen aardappeltjes

  1. 1   Verwarm de oven op 220 graden
  2. 2   Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
  3. 3   Plet de knoflook, met schil en al. Doe deze met de olijfolie, citroensap, bouillon en alle specerijen in een ovenschaal
  4. 4   Dek de schaal af met aluminiumfolie en ze voor 45 minuten in de oven
  5. 5   Haal de folie van de aardappels en laat ze nog 15 minuten doorbakken (of tot de aardappels goudbruin zijn en de vloeistof is ingekookt)
  6. 6   Haal de knoflooktenen uit de schaal en eet smakelijk!

Ingrediënten

Griekse hotdogs

  • Verse Worst 4 stuk
  • Pistoletjes 4 stuk
  • Rucola 1 zakje
  • Chilivlokken 1 snufje
  • Versgemalen Zwarte Peper 1 Flinke Snuf
  • Zout 1 Flinke Snuf
  • Paprikapoeder 1 Flinke Snuf
  • Gedroogde Oregano 1 Flinke Snuf

Feta-yoghurt saus

  • Feta 100 gram
  • Griekse Yoghurt 5 eetlepel
  • Munt 6 Blaadjes
  • Verse Peterselie 1 Handje
  • Komkommer 0.5 stuk
  • Citroen 1 stuk
  • Gedroogde Oregano 1 theelepel
  • Chilivlokken 1 snufje
  • Versgemalen Zwarte Peper 1 Snuf

Griekse citroen aardappeltjes

  • Kruimige Aardappelen 1 kilogram
  • Citroen 2 stuk
  • Kippenbouillon 400 milliliter
  • Gedroogde Oregano 1 Snuf
  • Gedroogde Chilivlokken 1 Snuf
  • Knoflook 2 teen
  • Olijfolie 80 milliliter
  • Peper 1 snufje
  • Zout 1 snufje