Informatie
personen
niveau: verassing
min voorbereiding
min bereidingstijd
Stappen per gerecht
Griekse citroen aardappeltjes
- 1 Verwarm de oven op 220 graden
- 2 Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
- 3 Plet de knoflook, met schil en al. Doe deze met de olijfolie, citroensap, bouillon en alle specerijen in een ovenschaal
- 4 Dek de schaal af met aluminiumfolie en ze voor 45 minuten in de oven
- 5 Haal de folie van de aardappels en laat ze nog 15 minuten doorbakken (of tot de aardappels goudbruin zijn en de vloeistof is ingekookt)
- 6 Haal de knoflooktenen uit de schaal en eet smakelijk!
Ingrediënten
Griekse citroen aardappeltjes
- Kruimige Aardappelen 1 kilogram
- Citroen 2 stuk
- Kippenbouillon 400 milliliter
- Gedroogde Oregano 1 Snuf
- Gedroogde Chilivlokken 1 Snuf
- Knoflook 2 teen
- Olijfolie 80 milliliter
- Peper 1 snufje
- Zout 1 snufje