Spinazie-kip in romige champignon knoflooksaus

Spinazie-kip in romige champignon knoflooksaus

Beschrijving

Een heerlijk gerecht van Alteomarezepte1 op Instagram. Een heerlijke combinatie van kip, spinazie en een heerlijk sausje!

Informatie

personen
niveau: verassing
20min voorbereiding
20min bereidingstijd

Stappen per gerecht

Spinazie-kip in romige champignon knoflooksaus

  1. 1   Bak als eerste de spekblokjes lekker krokant, deze zijn uiteindelijk voor de garnering.
  2. 2   Snijd de kip in hapklare stukken (1 dij doormidden), Snijf de champignons in reepjes, snijd de ui klein en hak de knoflooktenen fijn.
  3. 3   Vermeng de kip met de kruiden en een klein beetje citroensap. Let op, wees voorzichtig met de citroensap.
  4. 4   Doe de olijfolie in een pan en braad de kip rondom tot deze goudbruin is. Haal daarna de kip uit de pan en leg deze apart.
  5. 5   Gebruik het vet in de pan om de ui en knoflook te bakken totdat de ui glazig is.
  6. 6   Voeg nu de campignons toe en laat deze circa 5 minuten aanbraden tot de champignons licht bruin gekleurd zijn
  7. 7   Voeg nu de spinazie toe en doe om-en-om een beetje van de bouillon en de slagroom in de pan en roer goed om. Laat die een paar minuten koken tot de saus een beetje indikt
  8. 8   Doe nu de kip weer in de pan en laat nog ongeveer 3-5 minuten aanbraden, houdt de kip in de gaten dat deze niet te droog wordt.
  9. 9   Serveer alles op een bord en garneer af met de gebakken spekjes.

Ingrediënten

Spinazie-kip in romige champignon knoflooksaus

  • Kippendij 500 gram
  • Champignons 250 gram
  • Verse Spinazie 200 gram
  • Knoflook 2 teen
  • Verse Slagroom 200 milliliter
  • Ui 1 stuk
  • Olijfolie 2 eetlepel
  • Groente Bouillon 50 milliliter
  • Citroensap 1 theelepel
  • Zout 1 snufje
  • Peper 1 snufje
  • Vers Gemalen Nootmuskaat 1 snufje
  • Spekblokjes 150 gram