Beschrijving
Een heerlijk gerecht van Miljuschka om op een andere manier heerlijke bloemkool te eten
Informatie
personen
niveau: Opletten
10min voorbereiding
30min bereidingstijd
Stappen per gerecht
Bloemkoolstampot met crispy mozzarella en tomatensaus
- 1 Verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui, schil de aardappels, snijd de steeltjes van de basilicum en snijd ze fijn en pers de knoflook
- 2 Verwarm de oven op 220 graden (200 graden hetelucht)
- 3 Kook de aardappels in een laagje water, zout naar smaak toevoegen, in 10 minuten. Voeg daarna de bloemkool toe en laat nog 8 minuten koken
- 4 Haal de bloemkool en de aardappels gescheiden uit de pan. Bewaar het kookvocht.
- 5 Verhit 1 eetlepel olie in een sauspan en bak de uit op een laag vuurtje 5-10 minuten tot deze glazig is. Snijd de steeltje van het basillicum en snijd deze fijn.
- 6 Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes en basilicumsteeltjes toe en laat onafgeekt zachtjes koken tot een dikke geurige saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout
- 7 Verdeel de panko over een bakplaat met bakpapier. Bak in 3-4 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn. Doe ze daarna in een diep bord en laat afkoelen
- 8 Laat de mozzarella bolletjes uitlekken en dep deze droog met een keukendoek. Schep de bolletjes om in een bloem met flinke snuf peper en zout.
- 9 Doe het ei in een diep bord
- 10 Wentel de bolletjes door het ei en daarna door de panko (druk stevig aan) en herhaal dit een keer voor een stevig korstje
- 11 Doe de bolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak deze 3-4 minuten tot de kaas net aan gesmolten is
- 12 Scheur de basilicumblaadjes klein (tip houd een paar hele blaadjes over voor garnering). Stam de aardappelen met 3-4 eetlepels olijfolie. Voeg langzaam het vocht toe tot je een gladde purree hebt.
- 13 Schep de bloemkool en de gescheurde blaadjes door de aardappelpurree en breng op smaak met peper en zout.
- 14 Serveer samen met de mozzarellabolletjes en de tomatensaus
Ingrediënten
Bloemkoolstampot met crispy mozzarella en tomatensaus
- Kruimige Aardappels 1 kilogram
- Bloemkool 500 gram
- Olijfolie 4 eetlepel
- Ui 1 stuk
- Knoflook 1 teen
- Tomatenblokjes 1 blik
- Panko 100 gram
- Mini-Mozzarella 150 gram
- Bloem 2 eetlepel
- Ei Groot 1 stuk