Beschrijving
Een heerlijk gerecht van Alteomarezepte1 op Instagram. Een heerlijke combinatie van kip, spinazie en een heerlijk sausje!
Gevonden via/ op
https://www.instagram.com/p/DJPiAmaxCwv/Informatie
personen
niveau: verassing
20min voorbereiding
20min bereidingstijd
Stappen per gerecht
Spinazie-kip in romige champignon knoflooksaus
- 1 Bak als eerste de spekblokjes lekker krokant, deze zijn uiteindelijk voor de garnering.
- 2 Snijd de kip in hapklare stukken (1 dij doormidden), Snijf de champignons in reepjes, snijd de ui klein en hak de knoflooktenen fijn.
- 3 Vermeng de kip met de kruiden en een klein beetje citroensap. Let op, wees voorzichtig met de citroensap.
- 4 Doe de olijfolie in een pan en braad de kip rondom tot deze goudbruin is. Haal daarna de kip uit de pan en leg deze apart.
- 5 Gebruik het vet in de pan om de ui en knoflook te bakken totdat de ui glazig is.
- 6 Voeg nu de campignons toe en laat deze circa 5 minuten aanbraden tot de champignons licht bruin gekleurd zijn
- 7 Voeg nu de spinazie toe en doe om-en-om een beetje van de bouillon en de slagroom in de pan en roer goed om. Laat die een paar minuten koken tot de saus een beetje indikt
- 8 Doe nu de kip weer in de pan en laat nog ongeveer 3-5 minuten aanbraden, houdt de kip in de gaten dat deze niet te droog wordt.
- 9 Serveer alles op een bord en garneer af met de gebakken spekjes.
Ingrediënten
Spinazie-kip in romige champignon knoflooksaus
- Kippendij 500 gram
- Champignons 250 gram
- Verse Spinazie 200 gram
- Knoflook 2 teen
- Verse Slagroom 200 milliliter
- Ui 1 stuk
- Olijfolie 2 eetlepel
- Groente Bouillon 50 milliliter
- Citroensap 1 theelepel
- Zout 1 snufje
- Peper 1 snufje
- Vers Gemalen Nootmuskaat 1 snufje
- Spekblokjes 150 gram