Bloemkoolstampot met crispy mozzarella en tomatensaus

Bloemkoolstampot met crispy mozzarella en tomatensaus

Beschrijving

Een heerlijk gerecht van Miljuschka om op een andere manier heerlijke bloemkool te eten

Informatie

personen
niveau: Opletten
10min voorbereiding
30min bereidingstijd

Stappen per gerecht

Bloemkoolstampot met crispy mozzarella en tomatensaus

  1. 1   Verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui, schil de aardappels, snijd de steeltjes van de basilicum en snijd ze fijn en pers de knoflook
  2. 2   Verwarm de oven op 220 graden (200 graden hetelucht)
  3. 3   Kook de aardappels in een laagje water, zout naar smaak toevoegen, in 10 minuten. Voeg daarna de bloemkool toe en laat nog 8 minuten koken
  4. 4   Haal de bloemkool en de aardappels gescheiden uit de pan. Bewaar het kookvocht.
  5. 5   Verhit 1 eetlepel olie in een sauspan en bak de uit op een laag vuurtje 5-10 minuten tot deze glazig is. Snijd de steeltje van het basillicum en snijd deze fijn.
  6. 6   Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes en basilicumsteeltjes toe en laat onafgeekt zachtjes koken tot een dikke geurige saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout
  7. 7   Verdeel de panko over een bakplaat met bakpapier. Bak in 3-4 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn. Doe ze daarna in een diep bord en laat afkoelen
  8. 8   Laat de mozzarella bolletjes uitlekken en dep deze droog met een keukendoek. Schep de bolletjes om in een bloem met flinke snuf peper en zout.
  9. 9   Doe het ei in een diep bord
  10. 10   Wentel de bolletjes door het ei en daarna door de panko (druk stevig aan) en herhaal dit een keer voor een stevig korstje
  11. 11   Doe de bolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak deze 3-4 minuten tot de kaas net aan gesmolten is
  12. 12   Scheur de basilicumblaadjes klein (tip houd een paar hele blaadjes over voor garnering). Stam de aardappelen met 3-4 eetlepels olijfolie. Voeg langzaam het vocht toe tot je een gladde purree hebt.
  13. 13   Schep de bloemkool en de gescheurde blaadjes door de aardappelpurree en breng op smaak met peper en zout.
  14. 14   Serveer samen met de mozzarellabolletjes en de tomatensaus

Ingrediënten

Bloemkoolstampot met crispy mozzarella en tomatensaus

  • Kruimige Aardappels 1 kilogram
  • Bloemkool 500 gram
  • Olijfolie 4 eetlepel
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 1 teen
  • Tomatenblokjes 1 blik
  • Panko 100 gram
  • Mini-Mozzarella 150 gram
  • Bloem 2 eetlepel
  • Ei Groot 1 stuk