Beschrijving
Gevonden op Libelle Lekker, een heerlijk Italiaans gerecht wat eens wat anders is dan je standaard pasta of pizza!
Gevonden via/ op
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/85860/siciliaanse-gehaktrol-met-mozzarella-en-spaghetti-1Informatie
personen
niveau: Basis
15min voorbereiding
50min bereidingstijd
Stappen per gerecht
Siciliaanse gehaktrol met mozzarella
- 1 Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht 170 graden)
- 2 Leg het gehakt in het midden van een groot vel bakpapier en maak een vierkant van ongeveer 25x25cm
- 3 Leg de plakjes prosciutto ham erop, zorg dat je ongeveer 3cm van de rand blijft. Bedek de ham daarna met de mozzarella en wat basilicum
- 4 Rol het geheel op (gebruik het bakpapier) en rol de randen goed dicht zodat de kaas er niet uitloopt.
- 5 Leg de rol op een ovenplaat en bak voor ongeveer 40-45 minuten
Pasta passata
- 1 Kook de pasta volgens het recept
- 2 Roer de kruiden door de Frito
- 3 Doe het mengsel in een (ruime) pan waar de pasta bij kan en verwarm rustig tot deze zachtjes kookt, zet dan de warmebron lager.
- 4 Voeg daarna de room rustig toe tot je een heerlijke saus krijgt.
Ingrediënten
Siciliaanse gehaktrol met mozzarella
- Rundergehakt (Of Gemengd) 600 gram
- Prosciutto Ham 4 Plakjes
- Mozzarella 9 Plakjes
- Verse Basilicum 1 bosje
Pasta passata
- Spaghetti (Of Een Pasta Naar Keuze) 400 gram
- Frito 400 milliliter
- Geraspte Parmezaan 50 gram
- Rode Pesto 100 gram
- Kookroom 100 milliliter
- Oregano 2 Theelepels
- Knoflookpoeder 2 Theelepels
- Peper 1 Snuf
- Zout 1 Snuf