Siciliaanse gehaktrol met mozzarella

Siciliaanse gehaktrol met mozzarella

Beschrijving

Gevonden op Libelle Lekker, een heerlijk Italiaans gerecht wat eens wat anders is dan je standaard pasta of pizza!

Informatie

personen
niveau: Basis
15min voorbereiding
50min bereidingstijd

Stappen per gerecht

Siciliaanse gehaktrol met mozzarella

  1. 1   Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht 170 graden)
  2. 2   Leg het gehakt in het midden van een groot vel bakpapier en maak een vierkant van ongeveer 25x25cm
  3. 3   Leg de plakjes prosciutto ham erop, zorg dat je ongeveer 3cm van de rand blijft. Bedek de ham daarna met de mozzarella en wat basilicum
  4. 4   Rol het geheel op (gebruik het bakpapier) en rol de randen goed dicht zodat de kaas er niet uitloopt.
  5. 5   Leg de rol op een ovenplaat en bak voor ongeveer 40-45 minuten

Pasta passata

  1. 1   Kook de pasta volgens het recept
  2. 2   Roer de kruiden door de Frito
  3. 3   Doe het mengsel in een (ruime) pan waar de pasta bij kan en verwarm rustig tot deze zachtjes kookt, zet dan de warmebron lager.
  4. 4   Voeg daarna de room rustig toe tot je een heerlijke saus krijgt.

Ingrediënten

Siciliaanse gehaktrol met mozzarella

  • Rundergehakt (Of Gemengd) 600 gram
  • Prosciutto Ham 4 Plakjes
  • Mozzarella 9 Plakjes
  • Verse Basilicum 1 bosje

Pasta passata

  • Spaghetti (Of Een Pasta Naar Keuze) 400 gram
  • Frito 400 milliliter
  • Geraspte Parmezaan 50 gram
  • Rode Pesto 100 gram
  • Kookroom 100 milliliter
  • Oregano 2 Theelepels
  • Knoflookpoeder 2 Theelepels
  • Peper 1 Snuf
  • Zout 1 Snuf